Verhuur bad en cub

Verhuur bad

9 maanden lang heeft jouw baby in het vruchtwater geleefd. Een geboorte is de eerste grote levenservaring van jouw baby en vraagt een flinke inspanning. Hoe mooi is het dan om zo’n zachte overgang te mogen maken van het vruchtwater, naar het warme badwater, om daarna bij te komen op een warme mama!

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van een bevalbad, omdat steeds vaker ervaren wordt hoeveel positiefs het kan brengen. Tijdens de bevalling biedt het bad een warme en veilige plek waarin je gemakkelijk elke houding aanneemt. Je kunt zachtjes bewegen en wiegen terwijl het water (en eventueel jouw partner) je draagt en ondersteunt. Op deze manier laat je de spanningen in het bekken, de rug en de benen los terwijl het water werkt als een natuurlijke pijnstilling. Je kunt makkelijker met jouw aandacht naar binnen keren om je te concentreren op jouw baby en de kracht van jouw eigen lichaam. Ook als je niet in bad bevalt of niet in bad wilt bevallen zorgt het gebruik ervan voor een ontspannen start van de bevalling.

Zelfs voor de partner kan een waterbevalling positief zijn. Een deel van de HypnoBirthing cursus gaat over de onmisbare rol van de partner en een badbevalling maakt dat helemaal praktisch. Het bad moet worden opgezet, gevuld en je kunt als partner erbij in bad gaan zitten en zo echt deel uitmaken van het mooie en intieme moment.

Ik vind het belangrijk dat een zwangere zelf de keuze kan maken waar, wanneer en op welke manier zij wil bevallen en dat alle voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Regelmatig zie ik dat er wordt uitgeweken naar goedkopere opblaasbaden met weekmakers die weinig comfortabel zijn, of dat zelfs de wens om in water te bevallen wordt losgelaten vanwege de financiën. Het verhuren van een bevalbad is een extra service welke ik graag tegen een zo klein mogelijk bedrag wil aanbieden.

Het bad dat je huurt is speciaal ontworpen voor hergebruik en wordt voor verzending compleet gedesinfecteerd en gecontroleerd. Echter uit hygiënisch oogpunt en de kans op infectie nemen wij niet het risico om spullen uit het bevallingspakket opnieuw te gebruiken. Bij de huur van een bad ontvang je daarom ook een compleet nieuw badpakket, zodat je alles wat je nodig hebt gelijk in huis krijgt. Mocht de bevalling in bad door omstandigheden niet door gaan kun je altijd de kosten van het bevalpakket van 65 euro retour krijgen.

Voor de huurperiode van 5 weken betaal je 145 euro. Daarnaast vraag ik ook 75 euro borg, welke ik binnen 48 uur na ontvangst van het bad terugstort, mits deze in goede conditie is.

Het bevalpakket wat je erbij krijgt bestaat uit:
- Elektrische opblaaspomp
- Binnenhoes
- Warmte afdekhoes voor minimaal warmte verlies
- Anti-slip vloerbescherming
- Anti-slip matje
- Thermometer
- Schepnetje
- Waterslang
- Set lange gynaecologische handschoenen
- Dompelpomp
- Duidelijke instructies

In de omgeving van Heemskerk en Heerhugowaard wordt het pakket gratis bij je bezorgd en afgehaald. Je hoeft dus niet zelf het bad naar mij te versturen of langs te brengen, wel zo prettig in je kraamweek. Voor de rest van Nederland reken ik verzendkosten van 15,50 en het retour zenden/brengen dien je zelf te verzorgen.

Wanneer je een bad wilt huren krijg je deze in week 36 van je zwangerschap thuis geleverd. Ik neem telefonisch contact op om af te spreken wanneer jullie thuis zijn.
Het bad heb je tot en met week 42 tot je beschikking. Ik doe niet moeilijk over een huurdag meer en breng daar geen extra huurkosten voor in rekening.

Als je graag een bad wilt huren kun je op het reserveringsformulier je uitgerekende datum invullen. Je hoort dan binnen 24 uur of het bad beschikbaar is.
Verhuur cub

Het is geen poef, het is geen baarkruk, het is dé combinatie van comfortabel en praktisch: De CUB. Comfortable Upright Birth, een opblaasbare ondersteuning waarmee je de voor jou ideale houding kunt aannemen én waarop je kunt bevallen, dus overstappen is niet meer nodig.

De CUB bestaat uit 2 gescheiden kamers die ieder in compartimenten verdeeld zijn zodat je hem altijd kunt aanpassen naar wat voor jou prettig voelt. Je kunt de CUB gebruiken tijdens elke fase van jouw bevalling om op te zitten, rusten of overheen te leunen maar ook bij de daadwerkelijke geboorte van jouw kindje. De CUB is klein, lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen zodat je hem kunt inzetten waar je maar wilt.

Wanneer je een verticale positie aanneemt creëer je 28 – 30% meer ruimte in je bekken, wat de baby helpt om in de beste positie voor de geboorte te gaan liggen. Hierdoor zal de geboorte vlotter verlopen, heb je minder behoefte aan pijnstilling en loop je minder kans op een knip of keizersnede.

Je kunt de CUB huren voor een periode van 5 weken, 3 weken voor t/m 2 weken na jouw uitgerekende datum. De huurprijs is €50,-  uiteraard inclusief elektrische pomp.Verhuur Co-sleeper

Ouderschap: een dag-en-nachttaak!
Jouw baby wil niets liever dan dag en nacht zo dicht mogelijk bij je zijn. Ze kunnen  zich er nog geen voorstelling van maken dat als jij uit beeld bent, je echt wel weer terug komt, of wanneer. Het vertrouwen dat je jouw baby geeft als je er ook in de donkerte van de nacht bent, zorgt voor een veilige hechting waar jouw kindje een leven lang mee verder kan.

Hoe doe je dat dan? Samen slapen!
In mijn ogen de meest natuurlijke en logische manier van slapen, zeker als het gaat om jouw pasgeboren baby.  Als je vanaf de geboorte een kamer deelt zul je snel leren aanvoelen hoe het met jouw baby gaat. Ook als je zelf slaapt. Je bent je veel meer bewust van alle signalen, je merkt eerder of jouw baby voeding, aandacht of troost nodig heeft en je bent er snel bij om dat te geven.

Ik geloof dat als je zorgt dat jouw bed en de omstandigheden veilig zijn, dit een van de mooiste dingen is die je jezelf en jouw baby kunt bieden. Naast het bieden van geborgenheid is het super praktisch in combinatie met nachtvoedingen of andere wakkere nacht momenten en zó heerlijk om s’ morgens wakker te worden naast jouw vrolijke baby!

Omdat ik weet hoeveel voordelen het samen slapen heeft, bied ik een co-sleeper te huur aan. Op deze manier wordt het geen grote uitgave en kun je toch in die eerste maanden jouw kindje dicht bij je hebben.

Deze co-sleeper, van het Scandinavische merk Troll, is een van de weinige co-sleepers die geschikt is om naast een box-springte worden geplaatst. De voorkant kan omhoog geschoven worden zodat je het bedje ook als normale wieg kunt gebruiken én het bedje is eventueel op wieltjes (met rem) te zetten. Deze co-sleeper voldoet uiteraard aan de Europese veiligheidsnormen (EN 1130:1996).

Matrasmaat: 40x90 cm
Afmeting: 47x98 cm
Aantal hoogtestanden: 12
Materiaal: masief berkenhout (28 mm) / 4 wielen met rem
Merk: Troll
Kleur: Berken
In hoogte verstelbaar
Hoogte bodemplaat: 38 tot 62cm
Maximale hoogte bovenkant matras: 70 cm (bij een matrasje van 8 cm)

De co-sleeper is te huur voor een periode van 2 maanden, voor 50 euro. Voor elke maand langer betaal je 15 euro. Zodra de wieg of het matras niet meer perfect zijn, worden deze gedoneerd aan Stichting babyspullen. Het is mogelijk een molton en hoeslakens bij te lenen, de overige spullen kun je dan naar eigen smaak in huis halen.
De wieg wordt 2 weken voor je bevaldatum thuisbezorgd. Komt jouw kleintje eerder? Geen probleem, neem contact met ons op en we zorgen ervoor dat de wieg dezelfde dag nog jouw kant op komt

De borg bedraagt €50,- Komt alles terug in de oorspronkelijke staat, ontvang je de borg dezelfde dag nog retour.