In de afgelopen eeuwen is er heel veel veranderd op het gebied van geboortezorg. Door de jaren heen hebben artsen steeds meer medische interventies uitgevonden om vrouwen te ‘verlossen’. De bevallingen die je in films ziet zijn bijna altijd dramatisch en van jongs af aan horen vrouwen hoe pijnlijk en stressvol een bevalling is. Onbewust heeft dit allemaal veel invloed op onze gedachten over de geboorte.

“If you change the way you view birth, the way you birth will change” – Marie Mongan

Ik geloof niet dat er een specifieke methode voor bevallen is, maar wel dat je met kennis over het geboorteproces en een positieve mindset de ideale omstandigheden creëert om met je lichaam mee te werken. De technieken uit HypnoBirthing helpen je daarbij.

Wat leer je in de cursus HypnoBirthing?

Geboorte mindset Je leert wat je bewust en onbewust mee hebt gekregen over geboorte. Hoe deze gedachten invloed hebben op de processen in jouw lichaam en welke technieken je kunt gebruiken om lichaam en geest klaar te maken voor de geboorte. Dit doen we onder andere met behulp van visualisaties en affirmaties, twee onmisbare tools waar je veel profijt van zult hebben.


Het geboorteproces

Je leert wat er gebeurt er in jouw lichaam en met jouw baby. Hoe de geboortespieren werken, wat de verschillende fases van de zwangerschap en geboorte zijn. Je leert verschillende ademhalingstechnieken en houdingen om rustig mee te kunnen bewegen met jouw lichaam tijdens het geboorteproces. Jullie ontdekken jullie geboortewensen en hoe hierover te communiceren met zorgverleners.

 “It’s not that they dont care, it’s that they don't know, what they dont know”

 

Hypnose

Je leert hoe je diep kunt ontspannen met zelfhypnose terwijl je wakker, helder en alert blijft. Niets zweverigs, maar een praktische ontspanningstechniek waardoor je in iedere situatie een diepe ontspanning kunt ervaren. Dit is een techniek die je niet alleen tijdens je bevalling in kunt zetten, maar je hele leven, waar je ook bent en wat je ook doet, zo waardevol! Je krijgt veel oefeningen aangereikt om te ervaren wat het beste bij je past én we doen een speciale oefening voor het loslaten van angst zodat niets je in de weg staat om vol vertrouwen naar de geboorte toe te leven.


Verliefd op jouw baby en partner

Je leert over prenatale binding, over ouderschap al voor de geboorte en wat je kunt doen om een sterke band met je baby op te bouwen. Welke dingen belangrijk zijn in de eerste periode na de geboorte om een veilige liefdevolle start te maken. De geboortepartner leert technieken om je te helpen ontspannen, je aandacht vast te houden en te focussen tijdens de geboorte. Jullie oefenen samen massage en hypnose zodat je tijdens de zwangerschap heerlijk ontspant en dit makkelijk in kunt zetten tijdens de geboorte. HypnoBirthing kan jullie helpen een liefdevolle, intieme sfeer te creëeren voor, tijdens en na de geboorte.

Het maakt niet uit of het nou je eerste kindje is, of je vijfde, HypnoBirthing heeft altijd iets te brengen. 


Na elke groepscursus organiseer ik een bijeenkomst waar je zowel alleen heen kunt gaan of met jouw baby. Je hebt dan de kans om ervaringen van de geboorte uit te wisselen en elkaars aanwinst te bewonderen. De ene keer zal het zo zijn dat we aansluiten bij een mama cafe, de andere keer zal het zo zijn dat ik een ochtend organiseer waarbij ik ook een korte 4e trimester workshop geef. Aan deze workshop kun je als cursist altijd gratis deelnemen.Iedere bevalling is anders en ik gun je de mooist mogelijke ervaring. Twijfel je of HypnoBirthing iets voor je is? Wil je een vrijblijvende telefonische kennismaking? Neem voor al jouw vragen contact op!